Book now!

Friends

"I am never too shy to share my secrets of my city..."

For all our friends

Over de jaren heen heeft The Duke alle onderstaande vrienden eerste hand uitgetest en goed bevonden. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als je twijfelt of je de juiste keus gaat maken. We hebben een selectie van horeca, retail & cultuur op een rijtje gezet zodat je naar eigen keuze kan shoppen, dineren en lunchen naar jou invulling. Uiteraard helpt onze receptie je graag bij het maken van een reservering en voor de route er naar toe.

 

 

The Duke Instagram:

In den Zevenden Hemel

Al meer dan twee decennia lang een begrip in onze prachtige stad. Omringd door engelen en een unieke sfeer waant u zich al snel in den 7e hemel. Ze serveren hier zeven dagen in de week lunch en diner, maar bieden ook de optie voor een gezellige borrel. Het restaurant is gelegen midden in de bourgondische Korte Putstraat.

Korte Putstraat 13 -17 (1 minuut lopen), 073-6901451
Ga naar de website
Bar Bistro Tic Tac

We nodigen je graag uit in onze eigen gelegenheid Tic Tac voor een Black Angus Steak van de grill of een vrije uitloop kip van ons rotisserie maar Den Bosch heeft meer, veel meer. Alle horeca hieronder is uitgebreid getest door The Duke, hier staan geen verkeerde keuzes bij. Uiteraard maken we de reservering graag voor je.
Ga naar de website
Restaurant Le Meridien

Sinds jaar en dag HET visrestaurant van Den Bosch, met liefde en passie serveert Le Meridien kwaliteit vis en mediteraanse gerechten. Met natuurlijk een grote wijnkaart.
Geopend voor diner.

Korte Putstraat 20 (1 minuut lopen), 073-6122226

Ga naar de website
Allerlei vis & vlees restaurant

Een legende, elke dag van de week geopend voor je vis en vlees specialiteiten. De wijnselectie mag er ook wezen.
Geopend voor lunch & diner.

Korte Putstraat 19 (1 minuut lopen), 073-6141770

Ga naar de website
Bar 35, Burgers & Bier

De naam spreekt voor zich, burgers & bier. Een geweldige grill die een eigen smaak geeft aan alles van die grill.
Geopend voor lunch & diner.

Lepelstraat 35 (10 minuten lopen), 073-7200877

Ga naar de website
Restaurant Lux

Vele classics in een nieuw origineel jasje. Stiekem twee signature dishes, tournedos & kreeft, maken van Lux een grote aanwinst. Geopend voor diner.

Korte Putstraat 23 (1 minuut lopen), 073-6891880
Ga naar de website
Vita Verde

Italiaan in een nieuw jasje, hier bereiden ze pizza’s, pasta’s & salades op een biologische verantwoorde wijze.
Geopend voor lunch & diner.

Mgt.Prinsenstraat 1A, (7 minuten lopen) 073-7600150

Ga naar de website
Zoetelief

Met de allure van een grand café gelegen in een metropolis is Zoetelief een aanrader om binnen te stappen voor koffie, een wijntje, lunch, high tea, dinner of borrel.
Geopend voor lunch & dinner.

Korte Putstraat 10 (1 minuut lopen), 073-6911430

Ga naar de website
Zoomers Fashion Cafe

Lekker geshopt in het aansluitende Zoomers warenhuis is dit een mooi plekje voor een kopje koffie of lunch met glaasje wijn. Geopend voor lunch & diner.

Recht onder The Duke (0 minuut lopen), 073-6142019

Ga naar de website
Noble

In het illustere pand, Chalet Royal, huisvest Edwin Kats zijn nieuwe restaurant, Noble. Een internationale kaart die perfect is voor Shared Dining, veel gerechten hebben een Aziatische inslag. Drink hier een lekker glas wijn bij en bewonder het interieur, het publiek & het natuurgebied Het Bossche Broek.
Geopend voor lunch & diner.

Wilhelminaplein 1 (15 minuten lopen), 073-6132331

Ga naar de website
Bar & Kitchen Vrielink

In een gezellig eeuwen oud pand zit Vrielink, een uitgebreide kaart van voorgerechtjes die je met de tafel kan delen eventueel.
Geopend voor lunch & diner.

Snellestraat 28 (5 minuten lopen), 073 - 613 0071

Ga naar de website
Nom Nom

Met dat puntige terrasje zeggen ze zelf, ze bedoelen een flink terras waar je relaxed kan zitten en veel mensen passseren (de heflt van de lol op een terras). De kaart typeert zich met diverse creatieve gerechten met Frans/Aziatische/internationale inslag.
Geopend voor lunch & diner.

Postelstraat 79 (5 minuten lopen), 073 - 690 76 21

Ga naar de website
Eetbar DIT

Een bron van creativiteit dat zich uit in de menukaart, interieur, personeel & uiteindelijk ook de gasten die langs komen. De kaart laat zich omschrijven als divers, origineel, to the point.
Geopend voor lunch & diner.

Snellestraat 24 (5 minuten lopen), 06 – 5080 7377

Ga naar de website
Versus

Top sushi in een modern restaurant, maar ook voor fusion gerechten ben je hier op de goede plek. Dit restaurant biedt ook room service aan op de kamers, vraag voor meer info bij de receptie.
Geopend voor diner.

Asian Cuisine

Recht onder The Duke (0 minuut lopen), 073 - 613 2207

Ga naar de website
Restaurant Rhodos

Al meer dan 30 jaar worden hier Griekse specialiteiten geserveerd en ze zijn met de tijd mee gegaan. Met erg gastvrij personeel en altijd kwaliteit producten staan deze Grieken bekend in Den Bosch om de keuken & Ouzo.
Geopend voor diner.

Griekse keuken

Kerkstraat 87 (30 seconden lopen), 073 6132213


Ga naar de website
Grandcafe Silva Ducis

Als je erover nadenkt het enige echte grandcafe van Den Bosch gelegen op de Parade, mooi ruim en veel licht. Veel binnenstad bewoners komen hier al jaren voor voor een kopje koffie of een wekelijkse Clubsandwich.
Geopend voor lunch & diner.

Parade 7 (1 minuut lopen), 073-6130405

Ga naar de website
Restaurant LEF

Sietse & Maikel staan sinds 2009 aan het roer van deze jonge frisse onderneming. Producten uit de regio, maar ook producten uit eigen tuin gebruiken ze voor uitstekende top gerechten. De moeite waard een stukje buiten de stad te gaan.
Geopend voor lunch & diner.

Nieuwkuikseweg 38 (10 minuten rijden), 0411-641232

Ga naar de website
Bistro B

Van dezelfde eigenaar als Vita Verde is Bistro B de Franse variant van het concept, biologisch, vriendelijk geprijsd en op een verantwoorde manier bereidt.
Geopend voor diner.

Orthenstraat 47 (5 minuten lopen), 073-7370260

Ga naar de website
Bij Dirk

De jonge markante eigenaar Dirk weet veel van wijn, hij proeft veel, dit schijnt zijn geheim te zijn. Ga aan de bar zitten en laat het gebeuren. Groot assortiment wijn per glas maar natuurlijk ook per fles. In overleg is een private diner mogelijk, begeleid met wijn uiteraard.
Geopend voor drankjes.

Verwersstraat 55 (3 minuten lopen)l, 06-51645172

Ga naar de website
Plaats Royaal

Op zoek naar een lekkere plek voor een biertje en een wijntje gezellig tussen onze Bosschenaren. Zoek niet verder, deze zaak is een begrip.
Geopend voor lunch & drankjes.

Ridderstraat 19 (3 minuten lopen)l, 073-6127860

Ga naar de website
Taveerne 't Pantoffeltje

Sinds de opkomst van de Korte Putstraat biedt ’t Pantoffeltje plek voor je borrel voor en na je diner. Soms komt er ook geen diner van… Met een mooi terrasje voor de deur altijd een parade aan mensen. In de avond gaat de muziek wat gezelliger aan. Dit betekent feest.
Geopend voor drankjes.

Korte Putstraat 11 (1 minuut lopen), 073-6130627

Ga naar de website
Banier

Een nieuwe aanwinst in de straat! Uit de familie van Cafe Plaats Royaal is de nieuwe generatie horeca opgestaan. Gezellig borrelen met Gin Tonic’s en hapjes. Later kan het wat wilder worden.
Geopend voor drankjes.

Korte Putstraat 3 (1 minuut lopen), 073-6899904

Ga naar de website
Cafe Reinders

Nog steeds een populair cafe voor een borrel en een feestje. Maar ook voor kleine hapje kan je terecht bij Reinders, behalve op vrijdag, want dan is het niet eten maar wel borrelen. Oh, dit cafe zit tevens in de reclames van Bavaria!
Geopend voor drankjes en diner.

Kruisstraat 29 (10 minuten lopen), 073-6125530

Ga naar de website
Feestcafe de Taveerne

Als het wat later wordt en het kriebelt nog steeds verwijzen we je graag door naar De Taveerne. Sinds jaar en dag zijn ze gastvrij in de nachtelijke uurtjes om nog echt maar één drankje te doen.
Geopend voor drankjes (nachtleven).

Torenstraat 1 (1 minuut lopen), 073-6137435

Ga naar de website
FF Swanjee

Een creatief uitzicht met net zo top uitzicht als uit onze kamers op de Sint Jan. Wapazz serveren ze hier, dit zijn kleine gerechtjes in tapaz vorm gebaseerd op wereldgerechten. Zeer goed en de moeite waard een nachtje langer voor te blijven.
Geopend voor lunch, diner & borrel

Hinthamerstraat 76-78 (3 minuten lopen), 073-6147832
Ga naar de website
Sense Restaurant

Sterrenzaak Sense, het enige restaurant in Den Bosch wat een welverdiende Michelin ster heeft. Reserveer hier voor een avond uit en geniet van een parade van gerechtjes van chefkok en eigenaar Dennis Middelkoop.
Geopend voor lunch & diner

Verwerstraat 58 (3 minuten lopen), 073-6144208
Ga naar de website