mr duke tells

the story

In het charmante en gastronomische ’s Hertogenbosch werd The Duke geboren. Een bijzondere jongeman die opgroeide tot de meest geliefde stadsambassadeur van zijn tijd. The Duke kent niet alleen alle details en geheimen over de stad ’s-Hertogenbosch, hij kan ook vertellen over al het moois dat de rest van de wereld te bieden heeft.

Het Duke Hotel is zijn thuis en is het resultaat van zijn zoektocht naar onvergetelijke ervaringen, zijn oog voor zelfs de kleinste details, zijn principes met betrekking tot kwaliteit en comfort en zijn aantrekkingskracht op opmerkelijke mensen met een actieve levensstijl.

voor altijd op verkenning

The Duke vertelt je graag meer over zijn andere concepten zoals The Duke Lifestyle appartementen en The Duke’s broertje ‘Little Duke Hotel’.

The Duke kent en houdt van zijn stad als geen ander. Wij doen er altijd alles aan om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken, dus als u persoonlijke verzoeken of wensen hebt, aarzel dan niet om het te vragen. Niets is onmogelijk voor The Duke! De Hertog en zijn team kunnen niet wachten om u als gast te verwelkomen en van uw verblijf een onvergetelijke ervaring te maken.

van The Duke rol je de
meest levendige stad van Brabant voor een beroemde Bossche Bol

– Marie Claire magazine

Touch down in duketown

geschiedenis

Het Duke Boutique Hotel is gevestigd in een oud postkantoor in ‘s-Hertogenbosch. In 1896 opende het post- en telegraafkantoor zijn deuren. De post moest worden rondgebracht met paard en wagen, tussen de Kerkstraat en het Centraal Station. In 1938 werd een nieuw kantoor geopend in de buurt van het Centraal Station om de logistiek te verbeteren – maar nog steeds was er ruimtegebrek in de Kerkstraat. In de jaren zestig kwam het idee om het gebouw volledig af te breken en extra panden in de Kerkstraat en de Korte Putstraat aan te kopen – zodat er een groter nieuw postkantoor kon worden gebouwd.

Dit nieuwe postkantoor opende in 1971, maar de mensen waren er niet blij mee. Jarenlang waren er klachten over het uiterlijk van dit “grijze” gebouw en de hoeveelheid verkeer op deze centrale plaats in de stad. Nadat het postbedrijf het gebouw had verlaten, werd het in 2010 eindelijk gerenoveerd. De oude gevel is gedeeltelijk blijven staan en de nieuwe gevel is een meter verder naar voren gebouwd. Hierdoor heeft het gebouw een vriendelijker en moderner uiterlijk gekregen.

In onze Deluxe Kamers, Junior Suites en in de St. John suite vindt u nog prachtige oude kenmerken van het postkantoor uit 1971. We hebben het oude plafond intact gelaten, evenals de betonnen gevels.