antwoord op je vragen

a-z INFORMATIE

airconditioning/verwarming instructies

Alle kamers zijn uitgerust met airconditioning/verwarming. Om de temperatuur in je kamer te verlagen, druk je op het sneeuwvlokpictogram, klik je op iFeel en pas je de temperatuur naar wens aan. Om je kamer op te warmen druk je op het zonpictogram, klik je op iFeel en pas je de temperatuur naar wens aan.

ATM

Voor ons hotel (aan de overkant van de straat) vind je de ING Bank met een geldautomaat.

Badkamerproducten

De Duke houdt net zoveel van zijn omgeving als ieder ander mens. Samen kunnen we het verschil maken:

 • Een hangende handdoek betekent: ”Ik zal mijn handdoek hergebruiken”.
 • Een handdoek op de vloer betekent: “Ruilen alstublieft”.

Als je extra handdoeken nodig hebt, bel dan voor 22.00 uur naar onze receptie (toets 800 met de telefoon van het hotel).

Onze cosmetica is gemaakt van hoogwaardige en natuurlijke ingrediënten, vrij van schadelijke stoffen zoals parabenen.
Tandenborstels, tandpasta en scheerspullen zijn verkrijgbaar bij de receptie.

Ontbijt

Het ontbijt wordt geserveerd in onze woonkamer/lobby.

Van maandag tot vrijdag wordt het ontbijt geserveerd van 7.00 tot 11.00 uur.

In het weekend is het ontbijt van 08:00 tot 12:00

Als je lieverontbijt op je kamer, laat het ons dan de dag ervoor weten (tot 22.00 uur) bij onze receptie op de 2de vloer. Als je niet in de gelegenheid bent om onze receptie te bezoeken, kun je bellen met je hoteltelefoon (800) of een e-mail sturen naar bemyguest@thedukehotel.nl. Zodat we je bestelling kunnen opnemen. Normaal gesproken bieden we ontbijt aan op je kamer vanaf 10 uur. Als je dit eerder wilt ontvangen, kun je dit aanvragen bij de receptie. We kunnen alleen niets beloven omdat het ’s ochtends altijd erg druk is.

Als je een zakenreiziger bent, of als je snel en vroeg wilt vertrekken, bieden we ook ‘’Grab and go’’ ontbijt aan. Geef je voorkeuren de dag van tevoren (tot 22.00 uur) door aan de receptie. Je kunt bellen met je hoteltelefoon (kies 800) of een e-mail sturen naar bemyguest@thedukehotel.nl zodat we je bestelling kunnen opnemen. Je kunt denken aan een stuk fruit, een broodje en eventueel koffie/thee om mee te nemen.

 

Geld wisselen

Het is niet mogelijk om geld te wisselen bij onze receptie. We zijn een cashvrij hotel. Je kunt geld wisselen bij het geld wisselkantoor gevestigdop s- Hertogenbosch Central Station, op loopafstand van het hotel.

Lader

We hebben bij onze receptie verschillende opladersvoor verschillende merken mobiele telefoons en tablets.

Koffie & thee

In de lobby en op de hotelkamers vind je biologische thee van NUMI en Illy Coffee.

Onze espressomachines gebruiken speciale kopjes van Illy Caffé,de Italiaanse hoogwaardige kwaliteit koffie. Het gebruik van Illy faciliteiten zijngratis.

Hoe te gebruiken?
– Vul de blauwe bak met water;
– Druk op de aan-knop (links);
– Wacht tot het apparaat is opgewarmd (geluid);
– plaats de capsule in de piston;
– Draai de piston stevig op zijn plaats;
– Druk op de middelste knop;
– Geniet ervan!
Komt er geen koffie uit? Probeer de machine te laten stromen zonder container.

If you’d like to have more coffee or tea in your room please dial 200 from your room and we’ll be happy to deliver you some more coffee cups and tea.

Credit Cards

We accept Dutch PIN payments (debit cards) and a number of credit cards such as Visa, Mastercard an AMEX.

Dinner & Drinks

We hebben vrienden in verschillende wijken van ‘s- Hertogenbosch.
Maak kennis met onze vrienden in de Korte Putstraat. Dit is onze beroemde straat in s- Hertogenbosch met veel restaurants:

 • Allerlei & Visserij: geweldige vis en biefstuk!
 • Borage: voorgerecht om te delen en geweldige biefstuk
 • Zoetelief: heerlijk eten, mooie plek
 • Banier: idyllisch klein bruin café
 • Pantoffel: geweldige drankjes & Gin Tonics

En ontmoet onze andere vrienden:

 • FF Swanjee: beste biefstuk van de stad
 • Benjamin: de beste wijnen met bijpassende gerechten
 • Eetbar de Stadt: lekkere streetfoodgerechten
 • Noble: ons éénsterrenrestaurant!

Vraag de receptie om meer informatie ofklik hier om onze ”vrienden” te ontmoeten.

Drinkwater

Het water uit onze kranen is drinkbaar. Jouw minibar bevat flesjes mineraalwater (Marie-Stella- Maris en bruisend mineraalwater).

Stomerij en wasserette

Je kunt je wasgoed op werkdagen vóór 08:00 uur afgeven bij de receptie. We beloven je kleding de volgende ochtend terug te brengen (uitzondering: zondag)

lift

De lift stopt op elke verdieping.
2deverdieping: Receptie The Duke, woonkamer ontbijt en de gym.
3deverdieping: kamer 1-17
Gebruik in geval van brand de lift niet!

Uitrusting in de kamer

Each room contains a Marshall Bluetooth speaker, a minibar, a LED TV, Espresso machine, Steamer and hairdryer (in the black bag). Raadpleeg de producthandleidingen aan het begin van deze kaart.

Brandalarm

Het hotel is uitgerust met een brandalarmsysteem, rookmelders en sirenes. In geval van brand zal het alarm afgaan. Wat te doen bij brand:

 • Blijf alstublieft kalm. Blijf in geen geval in de kamer;
 • Er is een vluchtweg op elke verdieping, aangegeven met borden;
 • De brandtrap bevindt zich aan de achterkant van het gebouw. Je vindt de nooduitgang in de gang bij kamer 10;
 • Als het brandalarm afgaat, moet je onmiddellijk je kamer verlaten en de groen oplichtende vluchtwegaanwijzers volgen;
 • Je wordt naar het dichtstbijzijnde trappenhuis geleid;
 • Gebruik in geen geval de lift;
 • Volg de instructies van ons hotelpersoneel op;
 • In geval van brand mag je de lift niet gebruiken.
  Eerste hulp

  In geval van medische problemen kunt u bellen met de receptie (bel 800)). Gebruik je mobiele telefoon om te bellen: +31 (0)73 36 90 33 2. In geval in geval van nood het alarmnummer 112 bellen en vervolgens de receptie waarschuwen.

  Strijkplank

  We hebben een strijkijzer en strijkplank. Als je deze nodig hebt tijdens je verblijf, vraag dan naar de beschikbaarheid bij de receptie.

  Keycard

  De sleutelkaart van je kamer geeft ook toegang tot het hotel. Misbruik zal worden gemeld bij de politie.
  De keycard blijft eigendom van The Duke Boutique Hotel.
  We verzoeken u dringend om uw keycard mee te nemen als u uitgaat en verwacht na 22.00 uur terug te keren naar het hotel.

  Woon-/ontbijtruimte

  In onze woonkamer wordt het ontbijt geserveerd tussen 07.00 en 11.00 uur van maandag tot en met vrijdag.
  In het weekend is het van 08.00 tot 12.00.

  Ons ontbijt bestaat uit typisch “Nederlandse” items, gezonde keuzes en vers gebakken/gekookte/geklutste eieren. Onze ontbijtproducten zijn meestal biologisch van lokale leveranciers die hun wortels hebben in ‘s-Hertogenbosch, Noord-Brabant of in ieder geval Nederland.

  Gevonden voorwerpen

  Voorwerpen die in onze hotelkamers worden gevonden, worden bij de receptie afgegeven.

  Bagage service

  Bij de receptie kun je je bagage laten ophalen en afleveren. Op uw verzoek kunnen we ook uw bagage opslaan. Wij zijn niet verantwoordelijk voor verlies of schade.

  Mail

  Als we postaontvangen die aan jou is gedresseerd, zullen we deze zo snel mogelijk op je kamer bezorgen.Anders, je kunt je post altijd ophalen bij de receptie tijdens de openingstijden. Als u uw uitgaande post bij de receptie afgeeft, zullen wij het versturen voor jou. Eventuele portokosten zijn voor de gastzijn rekening.

  Onderhoud van de kamers

  Als u te maken krijgt met een defect in je kamer of suite, verzoeken we je vriendelijk dit te melden bij de receptionist. Zodat we dit zo snel mogelijk kunnen verhelpen.

  Minibar

  Alle producten in de minibar van The Duke zijn zorgvuldig geselecteerd en biologisch. Als je extra wilt, bel dan 800 (voor 22.00 uur) en de receptionist brengt het naar je kamer.

  We verzoeken u vriendelijk om de producten uit de minibar te vermelden bij het uitchecken. Als je dit vergeet, heeft het hotel het recht om de prijs van de minibarproducten van je creditcard af te schrijven.

  Hierboven vind je een prijslijst.

  Kranten

  Verschillende Kranten zijn verkrijgbaar in de woonkamer en lobby van het hotel. Je vindt er ook wat tijdschriften, die je mee kunt nemen naar je kamer. Wees zo vriendelijk om de kranten en tijdschriften terug te brengen. Zo kunnen onze andere gasten er ook gebruik van maken.

  Parkeren

  Helaas heeft het hotel geen eigen parkeerplaats. Je kunt je auto overal in het centrum parkeren. We raden het volgende aan parkinglots– De Wolvenhoek (Wolvenhoek 12 for navigation) and the St. Jan parkeergarage (Hekellaan 25 for navigation). Je hebt 24 uurtoegang en een maximum daily rate of EUR 20,-.

  Huisdieren

  Op aanvraag laten we (kleine) honden toe in het hotel tegen een vergoeding van EUR 35,-.. Zorg ervoor dat uw huisdier de andere gasten van The Duke Boutique Hotel niet tot last is. Je huisdier naar het hotel brengen is je eigen verantwoordelijkheid. Samen met andere voorwaarden op je inschrijfformulier bij het inchecken, ga je ermee akkoord dat we eventuele kosten voor het schoonmaken of beschadigen van de kamer in rekening mogen brengen. Dit geldt ook voor huisdieren.

  Apotheek

  Apotheek Albers bevindt zich op de (Markt 35), 3-minuten lopen van het hotel. Als je het hotel verlaat, draai naar links en loop naar het grote plein, ga direct naar rechts en je vindt de apotheek.

  Afstandsbediening

  U vindt de afstandsbediening bij de balie in je kamer. Als je hulp nodig hebt met je SMART-TV, vraag het onze receptie (bel 800).

  Restaurant

  Ons hotel serveert geen diner. Maar we werken samen met verschillende restaurants in de omgeving, waar we een tafel voor je kunnen reserveren.

  We hebben vrienden in verschillende wijken van ‘s- Hertogenbosch.
  Maak kennis met onze vrienden in de Korte Putstraat. Dit is onze beroemde straat in s- Hertogenbosch met veel restaurants:

  • Allerlei & Visserij: geweldige vis en biefstuk!
  • Borage: voorgerecht om te delen en geweldige biefstuk
  • Zoetelief: heerlijk eten, mooie plek
  • Banier: idyllisch klein bruin café
  • Pantoffel: geweldige drankjes & Gin Tonics

  En ontmoet onze andere vrienden:

  • FF Swanjee: beste biefstuk van de stad
  • Benjamin: de beste wijnen met bijpassende gerechten
  • Eetbar de Stadt: lekkere streetfoodgerechten
  • Noble: ons éénsterrenrestaurant!

  Vraag de receptie om meer informatie ofklik hier om onze ”vrienden” te ontmoeten.

  Room service

  Het Duke Hotel biedt roomservice van 18.00 tot 21.00 uur. We werken samen met een van de restaurants in het prachtige Korte Putstraat– Zoetelief. Vraag de receptionist naar hun menu!

  Kluis

  Al onze kamers hebben een kluis waar je je waardevolle spullen in kunt bewaren.

  Beveiliging

  Onze gangen worden bewaakt door camera’s. De opgenomen tapes kunnen in bijzondere omstandigheden beschikbaar zijn voor de autoriteiten. De deuren van de hotelkamers en de voordeur van het hotel gaan automatisch op slot. Onjuist gebruik van de keycard wordt gemeld bij de plaatselijke politie. De omgeving van het hotel wordt bewaakt door een beveiligingsbedrijf. Als je iets verdachts opmerkt na 22.00 uur in of voor het hotel, bel dan het telefoonnummer van het hotel dat op uw keycard staat. Je wordt doorverwezen naar onze receptie of ons beveiligingsteam. In geval van nood belt u 112 en informeert u de receptie.

  Winkelen

  ‘s-Hertogenbosch is een goede plek om te winkelen. We raden je de straten met modeboetieks, creatieve winkelsendelicacy stores like Verwerstraat, Snellestraat, Kruisstraat and Vughterstraat. Also, our central market has great stores as well as our Kerkstraat.

  Bezienswaardigheden

  Sint Janskathedraal
  Een bezoek aan de Sint-Janskathedraal is een van de hoogtepunten van ‘s-Hertogenbosch. Boek een rondleiding of beklim de toren zelf.
  Parade 12, ‘s-Hertogenbosch.
  www.dagjedenbosch.com

  Binnendieze
  Experience our city from the water and book this very nice boat tour.
  Molenstraat 15A, ‘s-Hertogenbosch
  www.dagjedenbosch.com

  Museum
  Our Noord Brabants Museum and our Stedelijk Museum will surprise you with their unique collections of modern art and the best cultural historical exhibitions.
  Verwerstraat 41, ‘s-Hertogenbosch.
  www.museumkwartiershertogenbosch.nl

  “Bossche Broek”
  Huur een fiets of ga joggen/wandelen in dit prachtige en rustige natuurgebied dat vlak naast ons stadscentrum ligt. Bij de receptie kunnen we je een prachtige route laten zien voor je wandel-, hardloop- of joggingactiviteiten. Een ronde over het Bossche Broek is ongeveer 5 kilometer of meer. Ingang: Sterrebosweg, ‘s-Hertogenbosch.

  Bij onze receptie kunnen we je aan de hand van een plattegrond laten zien waar je de hotspots van ‘s-Hertogenbosch kunt vinden.

  Postzegels

  Bij de receptie kun je postzegels kopen.

  Taxi

  Als u een taxi nodig heeft, meld dit dan bij de receptie. We bellen je wanneer je taxi aankomt.
  Tip voor de terugreis: Bij onze receptie kun je een kaartje krijgen met het telefoonnummer van het taxibedrijf.

  Telefoon - Interne gesprekken

  Reception desk and Room service 8 00
  Room to Room 00 + room number (like 001, 002, 0010 et cetera).
  The telephone in your room cannot be used for external calls.

  Theater boekingen

  Indien gewenst kan de receptie theaterkaartjes voor je reserveren. Het dichtstbijzijnde theater is “Theater aan de Parade”. Dit theater ligt op loopafstand van het hotel.

  'True health members club' gym

  Op de tweede verdieping bevindt zich een moderne fitnessruimte met de naam True Health Members Club. Deze fitnessruimte is zeer goed uitgerust met ultramodern Milon Circle & Technogym-materiaal. Als je gebruik wilt maken van de fitnessruimte, kun je reserveren bij onze receptie. Je krijgt een voucher om de sportschool binnen te gaan.

  Turn down service

  Op uw verzoek leveren we turn down service, wat betekent dat je bedovertrek netjes wordt gelegd, de gordijnen worden gesloten en de lichten in je kamer worden aangedaan. Als u nog meer wensen heeft, informeer dan bij de receptie.

  Bezoekers

  Het is niet toegestaan om onaangekondigd bezoek te ontvangen in je kamer.

  Wifi

  Free WiFi
  Gebruikersnaam: The Duke Hotel
  Geen wachtwoord nodig

  Schrijfmaterialen

  In je kamer vind je een pen/schrijfblok en envelop.